Om mig

Dani

Jag heter Dani H och har startat denna blogg för att inspirera till läsande och skrivande. I bästa fall får du följa en skrivande människas resa till ett eget författarskap.
På fritiden använder jag all tid som jag hittar till läsande och skrivande. För att ge min överanalyserande hjärna ro tränar jag det mesta jag kommer över; löpning, inlines, cykel, militärträning, yoga och träning på gym.

På bloggen skriver jag om mina projekt men även om distraktionsmoment från skrivandet som en del kallar livet.

Mina projekt
1. En roman ”Att ångra är att slösa tid” med en huvudperson som är inspirerad av Edith Piaf och Freddy Mercury. Handlingen utspelar sig i Göteborg på 1950-talet.
Läs mer här.

2. En längre dikt som heter Kostymer. Jag försöker hitta en ny titel. Egentligen vill jag en titel på svenska som liknar det engelska ordet Costumes.  Det ska anspela på att berättarjaget klär ut sig och spelar olika roller och lurar sig själv. Det kommer inte fram med ”Kostymer”. Jag tar gärna emot tips om du har något.
Kostymer illustreras av Anna-Klara Alme, vilket gör mig stolt. Hon har tolkat berättelsen i bilder och fångat min bild men även tillfört ny energi.

3. En barnbok som heter Lolita och Ofelia som min bror David Alme illustrerar. Det är grymt kul att ha ett projekt ihop med brorsan, kan vara en anledning till att vi inte blir klara…

 

In english

My name is Dani KM and I am living a ordinary life, in a ordinary town with ordinary people.

I love to write and at the moment I have several projects running. I am working on a novel with the title ”To regret is to waste time”, and with a picture book for grown ups called ”Costumes”. The pictures are drawn by Anna-Klara Alme. The layout is made by David Alme.
I love working with these two crazy birds.

In the blog I will be writing on my writing process, if I have flow or if I’m fighting monsters. And I suppose there will be some subject on ordinary life.

The posts are in swedish – if however you would like them to be translated – write a comment and I will be happy to try and translate!

Annonser

4 tankar om “Om mig

  1. Pingback: De där löftena | Book Birth

  2. Pingback: Fröken Smillas känsla för snö | Book Birth

  3. Pingback: Mikronovell | Book Birth

  4. Pingback: Antikvariat och tips | Book Birth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s