Inspiration

Skrivarstart – äntligen !

hotel post

I veckan träffade jag min kompis Hilda och fick en start på skrivarhösten. En inspirerande frukost där vi formulerade några saker vi ska göra senast onsdag 16/8:

 • En planering för hösten för våra respektive projekt.
 • Notera ned deadlines.
 • Formulera en vision för vilka förväntningar vi har på vårt skrivande inför vår slutträff i december.

Dessutom planerade vi in bokmässan, en halvitidsträff i oktober samt att eventuellt att delta i skrivarseminarum som anordnas av tidningen Skriva. Så härligt!

När vi sågs på Drottningtorget fanns flera stämningsgivande markörer i miljön – taskigt duggregn, mörka moln, vilket gav direkt känsla av höst och start på skrivandet.
Vi hade planerat att ta vår frukost på Hotell Eggers med klassisk interiör och väggar som lyssnat på allehanda samtal i över ett sekel. Tyvärr hade Eggers missat uppdatera sin hemsida med rätt frukosttider vilket betydde att vi skulle behöva vänta en timme på frukosten.
Denna motgång blev vår första prövning som vi fintade förbi genom att gå till Hotel Post, modernt men kommer duga som pampig avtryckare till det som komma skall.

För mig kommer ordet lustfyllt vara det som ska prägla skrivandet och inte ord som tvång och måste. Något som tyngt mig är att ändra åldern på en av huvudpersonerna (Felicia) från tio-tolv år till femton år. När denna tanke slog mig såg jag framför mig hur allt jag redan skrivit mer eller mindre brann upp. Där tappade jag geisten.
Hilda föreslog att jag skulle prova några scener för att känna efter om bytet är rätt. Det skulle jag kanske insett själv. Dock är jag övertygad om att slutsatsen kom snabbare när jag hade någon att diskutera den med.

Nu ska jag smida min skrivarplan. Hoppas du får en fin vecka!

Annonser

7 tankar om “Skrivarstart – äntligen !

 1. Håller verkligen med dig om att skrivande ska vara lustfyllt! Nu blir jag nyfiken på vad du skrivet, är det möjligen ett bokprojekt? 🙂 Hoppas det går bra med den där ändringen, sånt kan svida mycket om man varit inställd på en viss sak länge.

  Gillad av 1 person

  • Hej! Ber om ursäkt för att jag inte svarat – har haft bloggen vilande. Det blev – återigen – för mycket jobb. Men nu är det snart jul.
   Ja! Det är ett bokprojekt som nu fått ligga till sig ett längre tag och jag hoppas att jag – med fräscha tankar -kan sätta igång igen under julledighet. Det är ju så härligt att skriva. Jag såg på din blogg att du har bokprojekt på gång! Så himla roligt ! Bra där!

   Gilla

   • Absolut ingen fara, jag hamnar också efter med bloggen nu och då 🙂 Åh vad härligt att du också skriver på en bok!! Jaa det är verkligen SJUKT kul 🙂 hör gärna hur det går för dig längs vägen!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s