Reflektion

Utmana sig själv

I fredags kväll regnade det småspik. Himmeln var hotfull och mörk. Det givna valet var filt och soffa. Men det blev vindsurfing med maken. Denna sommar har jag försökt lära mig vindsurfa. I fredags lossnade det äntligen. Så sjukt fint. En stapplande kamp med seglet där jag känt att både vind och segel varit fiender. Jag har länt mig mer som ipren-mannen än som stålmannen i min våtdräkt.

Förförra gången vi var ute grät jag så arg jag var. Jag hoppade upp på brädan och halade upp seglet, gång på gång utan att lyckas komma iväg ordentligt, vågor och kastvindar drog omkull mig. Ju mer jag ramlade desto argare blev jag. Ingen bra kombo.
Men i fredags var det helt annorlunda.  Jag kom upp och iväg, hörde makens peppande rop. Märkte inte ens regnet. Total lycka.
Jag insåg hur meditativt och lugnande det är att rikta in sig på en uppgift och försöka bemästra den. Jag gillar det och har alltid gillat det. Att få kroppen att göra som hjärnan vill. Den kick jag får när jag lyckas är beroendeframkallande.

När jag nu kämpat med vindsurfingen behövde jag ladda i min trygga zon. Idag blev det en tur med inlines. Underbart att kunna komma iväg, sväva utan att behöva tänka. Full kontroll. Kommer inte ens ihåg när jag lärde mig åka. Det var så länge sedan.

Har skrivit dagligen sedan början av augusti. Insett att jag måste åka till Paris under 2017 för att göra research. Det känns som en angenäm utmaning. Det går sakta framåt.

Hoppas du också haft en bra helg!

 

Annonser

2 tankar om “Utmana sig själv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s