Skriftliga infall

Cirkus

Klippt ett stycke text ur ur min berättelse Kostymer. Bror min fick dille på hästar häromkvällen och han skickade några skisser. De får göra texten sällskap.

”Under pompa och ståt trollade jag fram henne ur min hatt. Rå stank från en sliten manege. Tigertämjaren oljade in sitt håriga bröst. Clownen lappade och lagade sitt brustna hjärta med ytlig komik. Alberto vill jag minnas att han hette. Djupt ner i hans blick fanns ett mörker, rått som den renaste olja och där i speglade jag mig. När han mötte min blick tog han fram en blomma ur sin färggranna rock. Han höll blomman mot mitt ansikte, det luktade gammal plast och han sprutade vatten ur blomman. Publiken klappade förtjust och skrattade. Jag skrattade ock. Alberto log sitt sminkade leende men oljan i ögonen låg blank och axlarna hängde likt trasiga mungipor. Lindansösen Rosa målade direktörens naglar i skira färger. Elefanterna trampade, väntade, längtade och vibrerande sprang de ut i manegen. Ljuset silades genom tältets röda tyg, allt fick en rosa nyans.
Varje dag och varje kväll, strax efter Rosa tog jag ett kliv ut i manegen. Först de vita handskarna med de lätt smutsade fingertopparna och därefter hatten. Min vita vän gömde jag närmst hjärtat, när tiden var rätt drog jag upp henne ur hatten. Slutligen trollade jag bort mig själv.”

Läs hela texten till Kostymer här

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s