läsa

Bloggpanik, Tranströmer och Bly

Igår drabbades jag av bloggpanik för första gången under blogg 100-utmaningen (100 inlägg på lika många dagar i följd). Det var en stafettdag där aktiviteterna avlöste varandra och telefonen hamnade långt ner i väskan.
Dagen led mot sitt slut och känslan ”jag borde gjort något som jag brukar göra men inte har gjort”-paniken drabbade mig. Sedan drabbades jag av ”jag har inget intressant att berätta.”-paniken.  För att inte missa dag 83 tog jag en bild på en nästan urdrucken öl och några pommes fritts som blivit över efter att jag landat en hamburgare (synd att jag inte fick med den på bild – för den var smarrig). Brutalt ointressant, inlägget var ett lågvattenmärke, samtidigt; jag visste att sådana dagar skulle komma.

Nåväl. Ett boktips. Air mail – en samling brev skrivna mellan Tomas Tranströmer och Robert Bly mellan 1964-1990. En kärvänlig ton mellan två skrivande människor. Så vackert och ömt. De diskuterar högt och lågt, djupdyker i ordens betydelse, känsla rytm för att hitta textens själ.

Skrattade högt åt denna mening som Robert skriver i ett brev till Tomas ”Tack för din bok! Jag har slukat den lika girigt som man sätter i sig ett sådant där underbart dadelpaket med kameler utanpå […]” När man själv är dadelberoende förstår man precis…

Annonser

2 tankar om “Bloggpanik, Tranströmer och Bly

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s