hyllningar

Tack Christina Lundin

livsträd_edited2

Under våren har jag följt Christina Lundins krönikor i Göteborgsposten. Hon beskrev livet som cancersjuk och de funderingar hon tampades med.
Idag publicerades postumt hennes sista krönika och tårarna rann redan vid första meningen.
Nu ska jag berätta för dig vad jag kommer att berätta för mina barn om deras farmor”, skriver min underbara blivande sonhustru till mig.” (Läs krönikan här.)

Att läsa Christinas krönikor är att nypa sig i armen och bli påmind om att livet är här och nu. Lycka är inte komplicerat. I sin förra krönika skrev hon om hur hon längtade efter att cykla till centrum och känna vinden mot ansiktet. (Läs krönikan här).
Idag när jag cyklade ner och förbi Avenyn tänkte jag på Christina och på hur lyckligt lottad jag är som kan susa nerför backar. Lycka är att få vara frisk och att ha nära och kära.
Hennes ord får mig att leva lite mer, våga säga till fler hur mycket jag tycker om dem.

Tack Christina,  hoppas du finns på någon plats du kan tjuvkika på din familj och ändå får se dina kommande barnbarn. Håller tummarna allt vad jag orkar för att det finns ett sådant arrangemang dolt i allt det stora som vi inte förstår.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s