Reflektion

Om ting

 

 

Keramikern My Rundqvist, tycks tro på det goda i människan. Utanför sin ateljé ställer hon ut koppar, fat skålar. Där står de i ur och skur. En lapp på dörren. ”Om du vill köpa något, kan du slänga in pengarna i brevinkastet”. Jag har gjort det flera gånger. Till viss del för att jag älskar hennes grejer, bra hantverk och gärna med en smula humor. Lyxig är känslan av glaserad lera mot mina fingrar. Men också för att jag älskar tanken på att sakerna står ute och får stå där utan att bli stulna eller vandaliserade. Tillsammans blir de en utsmyckning i gaturummet och en symbol för tron på det goda i människan.

Inredning är inget jag går igång på, men jag gillar vackra saker. My Rundqvists keramik. Min espressomaskin med en alldeles egen historia och blocketbakgrund. Några pioner från blomsteraffären. Pioner, så vackra och svårflörtade i rabatten (jag har försökt plantera åtskilliga buskar och det är bom varje gång). Retsamt fina är de där de ståtar i vasen.

När jag var sex år hade jag en magnet i form av en grönskimrande fjäril och en nåldyna (också i grönt) med tre små tygkineser i kanterna. Det var mina värdaste saker, jag förvarade dem i ett skrin. Ibland lyfte jag ner skrinet och tog fram dem med varsam hand, tittade på dem. När jag ser tillbaka på fjärilen och nåldynan undrar jag hur det kom sig att jag valde ut just dem som de finaste jag hade. Önskar jag kunde leta fram dem, men de är borta sedan länge.

Annonser

2 tankar om “Om ting

    • Haha – okej! Egentligen ingen jättespännande historia. Kanske mer talande om hur jag är.
      Jag bestämde mig för en maskin Ascaso dream som då låg way beyond my budget. Så jag jagade på blocket länge (och hade koll på varenda maskin som lades upp under ca ett halvår) – alltså vi snackar maniskt. Tappade två maskiner för att de var för dyra och när den tredje dök upp var den bara min, egentligen för dyr, men det var bara att prioritera.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s