Reflektion

Crazy birds

 

bird

Bad bror min skicka mig en skiss som inspiration till dagens inlägg. Jag fick en bild på en av de fåglar som bor i honom. Det är som om tecknade serier format oss alla tre syskon. Den äldste med minutiöst sorterade album med Tintin. Närmaste brorsan med Kalle Anka pockets en masse. I takt med att vi blev större Mad, Asterix och Obelix, Kalle och Hobbe, Ernie, Arne Anka och vanliga Kalle Anka tidningar i mängder. Och en fransk seriefigur med jättelång svans och superkonstigt namn som bara äldsta brorsan kunde uttala. När jag skulle lära mig läsa gick det trögt med läsböckerna och jag var inte nyfiken på meningar som ”MOR ÅT GRÖT.” Däremot Carl Barks och Don Rosa, Kalle Ankas resor och jakten på fyrkantiga ägg. Det fick igång min läslust och den har inte sinat sedan dess. Nu läser jag allt möjligt. Många roliga uttryck har jag hämtat ur seriernas värld; milda maränger, snusförnuftig och lite hobby-latin.
Och sedan dess ritar brorsan fåglar som är ett sammelsurium av alla tecknade figurer vi fick till livs under uppväxten. Fint.

PS. Idag har jag gjort 60/100 inlägg. Jej!

Annonser

7 tankar om “Crazy birds

  1. Läste också mycke serietidningar när jag var yngre. Men jag gillade superman, flash, spiderman och de sortens superhjälte serier. Erkänner att jag fortfarande läser dem. 🙂

    Gillad av 1 person

  2. Pingback: Barndomens serier. Dag 71.  | En stund på jorden

  3. Min generation i en öststat har inte växt upp på serietidningar. Jag läste böcker som min mamma har köpt. Böcker var billiga, folkbildning var viktig. Bröderna Grimm, Andersen, Cooper, Verne kommer jag ihåg. Som vuxen i Sverige läste jag barnens serietidningar, Bamse, Kalle Anka och senare Asterix. Kalle o Hobbe är fortfarande en storfavorit!😜 Jag, liksom Rosavesslan läser mycket fast en annan sorts litteratur. Har böcker i min Kindle, iPad och även i min mobil!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s