fira / Reflektion

Lösenordets dag !

happylösenord_edited

Idag har är det tydligen lösenordets dag ! Jag fick följande blänkare på mejlen:

Svaga lösenord utsätts för stöld och leder till hackade konton. Fira lösenordets dag med ett nytt starkt lösenord.”

Vad månde det vara?

Vanligt scenario: Efter semestern, tillbaka på jobbet. Dags att logga in efter fyra veckors ”inte tänkt en tanke på jobbet.” Det är blankt, helt blankt. Lyckan över det starka lösenordet är som bäst när man kommit på det för första gången. Därefter är det mest frustration. Jag provar med versaler på konstiga ställen i ordet, siffror, tecken. Sedan ett samtal till IT som oftast är goda och förstående personer (tack och lov).

Att jobba med it-support måste innebära en del utöver att kunna burkar. Tänk vad mycket frustration, ilska och sorg IT-support möter. Bortglömda lösenord, syntax error på hela skärmen, kraschade hårddiskar, dokument som försvinner – gärna i samband med tidspress, händelser som tar fram det sämsta hos människor. Den första personen de kan kanalisera all ilska emot är IT-supporten. Jag har aldrig råkat på en IT-person som tappat fattningen, hur irriterad jag själv än varit. Lugna sakliga frågor och de flesta problem löses inom några minuter.

Jag tycker man borde instifta en dag som heter ”IT-supportens dag”

3 tankar om “Lösenordets dag !

  1. Hahaha! Jag känner igen det! Efter tre försök är man utstraffad! Det göt att jag altererar mellan tre lösenord när datornn kräver byte. Och IT-folket som på mitt jobb heter helpdesk är underbara varelser. Roligt att läsa att andra har samma problem med glömska…..

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s