Reflektion

A dash självrannsakan och analys

jag_edited

Är det sunt att mäta sitt egenvärde utifrån vad andra människor tycker om om en?

Funderingen slog mig när jag insåg att jag inte är omåttligt populär  (slog ner som en blixt från klar himmel :-). Slutsatsen blev att jag får finna mig i det och inte ska tycka att jag är dålig för att inte precis alla gillar mig. Det var en väldigt befriande insikt. Samtidigt antar jag att det är mindre bra att blir för bekväm med att människor i omgivningen inte tycker om en, för då kan man nästan klassas som empatistörd?

Jag beundrar människor som orkar hålla sin linje. Oftast i varje fall. För att jag tycker att det är modigt. Samtidigt; de som är hårdnackat principfasta och vägrar lyssna in omgivningen kan jag bli trött på. Antar att det är en balansgång. Minns att jag såg en intervju med sångaren Robbie Williams som berättade att han kunde byta ståndpunkt från en sekund till nästa. Det han momentant tyckte var han helt övertygad om, även om det handlade om att byta från höger till vänster på en hundradels sekund. Detta är ett drag som vi inte gillar hos makthavare, att byta åsikt stup i kvarten är en svaghet. Varför är det så? Dåligt att vara för inlyssnande?

Älskar verkligen analysera dessa saker och försöka förstå människan och hennes natur. Det är till hjälp då jag försöker skapa levande karaktärer.

Annonser

3 tankar om “A dash självrannsakan och analys

  1. Känner igen mig i dina funderingar, själv svänger jag väldigt mycket eftersom oftast finns det inte rätt och fel utan mycket beror på hur en tänker, vilken modell en tänker utifrån, var mål och värde ligger för den aktuella tankemodellen som en applicerar på frågan. Många tyckte att jag var konstig i grundskolan vilket jag tyckte var roligt att experimentera med och utmana. Som vuxen är jag mycket mer försiktig eftersom jag tänker på sanna sak som du – att det kan straffa sig att vara för obstinat 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s