Reflektion / Skriva

Fyra saker jag vill bli bättre på

himmelglow

Våga misslyckas. Jag tror att man lär sig snabbare om man misslyckas, tar hand om det som hänt och lär sig något – än om man helgarderar sig och försöker undvika misslyckanden.

Se misslyckanden som lärdomar. Det är nog en av de svårare bitarna. Jag fastnar gärna i tankemönster som, ”varför gjorde jag så där?” och sedan grämer jag mig och ältar. Men grämande och ältande är inget som gör saker bättre. Ska försöka tänka Sverker Olofsson och slänga destruktiva tankar i soptunnan.

Vara uthållig. Ibland får man tusen nej och därefter ett ja. Därför ska man ju inte ge upp. Nu har jag fått tre nej på min krönika. Det är inte tillräckligt många gånger för att lägga ner. Jag vet ju att den inte är dålig. Får fortsätta trampa framåt.

Utmana mig själv oftare. Någon sa en gång att man kan bjuda människor man inte känner på lunch för att få höra något nytt. Jag tyckte det lät helfnoskigt. Men det är dags nu. Återkommer med referat från lunchen vid tillfälle.

 

PS1. Svårt att få ro i mitt skrivande för tillfället. Surrar en massa jobbsaker i huvudet. Våren verkar bli ordentligt intensiv och det är svårt att få energin att räcka till. Håller på och skriver en personanalys på Felicia sexton år. Hoppas bli klar i helgen och ska ge ett smakprov.

PS2. Idag har jag bloggat i 34 inlägg/100. Still hangin in there.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s