läsa

Text-junkie

FontCandy (10)

Jag läser inte bara skönlitterära böcker, jag läser allt. Verkligen allt. Finns det ingen tidning läser jag innehållsförteckningen på Bregott-paketet. På resor, när jag läst ut mina böcker, läser  jag de deckare som någon av de tyska turisterna lämnat (det går vääääldigt knackigt och jag hänger inte med i handlingen). Jag läser serier. Älskar Nanna Johanssons ”Välkommen till din psykos.” Men även Kalle Anka pocket, Asterix och Obelix (den latin jag kan lärde jag mig där).

Nåväl. Nu har jag precis rivit upp ett paket från adlibris. Ja, jag är en adlibris-junkie. Egentligen borde jag låna böcker. Men tanken på att bygga ett bokimperium och i förlängningen ett bibliotek är så stort och frestande att jag intalar mig att varje bok jag införlivar i mitt ägande är ett steg på vägen mot mitt bibliotek. Att låna en bok gör inte att jag närmar mig drömmen. (Samtidigt kan jag gå till bibblan och låtsas att allt är mitt. Har ju pytsat in en del skattepengar i systemet).

Två böcker köpte jag och utökade högen med böcker jag vill läsa men inte har hunnit att läsa (den mäter en del nu).

Det blev en bok om ledarskapsfilosofi som ska ha varit banrytande när den kom. Riv pyramiderna av Jan Carlzon som var vd för SAS på 80-talet och tog företagsvärlden med storm med sitt okonventionella ledarskap. Jag går igång på denna typ av böcker, för jag tror att det går att påverka arbetsklimatet genom kunskap om ledarskap och företagskultur. Jag vill hitta positiva triggers.

Den andra boken heter Lean in av Sheryl Sandberg, operativ chef på Facebook. Det var ett boktips som kom från flera håll och nu gjorde jag slag i saken. Sandbergs skriver om glastaket och beskriver ärligt sin väg fram i arbetslivet.

 

Annonser

4 tankar om “Text-junkie

  1. Wow! Vilket inlägg! Jag är också den som alltid läser. Kan innehållsförteckningen på kemikalier på badrummet utantill! Riktiga böcker öppnar upp en värld utan gränser. Det upptäckte jag först när jag i barndomen läste alla böcker från Jules Verne! Exotiska länder, namn som jag inte kunde uttala, och ovanpå allt, kapten Nemo och hans ubåt. Verne har inte rest något i hela sitt liv. Han var fransman och skrivit alla böcker utan att ha sett de fantastiska länderna på riktigt. Kreativ fantasi! En av hans böcker handlar om en resa till månen!

    Gillad av 1 person

  2. Tala om äpplet.. Jag har fått reslusten från min mamma. Hon har köpt böcker åt mig när jag började läsa. När jag var ung var läsandet el flykt från en tarvlig verklighet och en skola som jag inte trivdes särskilt bra i. Har läst ett citat från Ruth Rendell en gång och det är lite somjag också. Hon säger:” Andra människor reser, jag läser.” Jag kan tänka mig att Rosavesslan tycker om båda resande och läsande!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s