Inspiration / Reflektion

Hållbart mode och livsstil

fashion2

 

Ett ämne off topic idag. Jag tycker om mode som konstform. Siluetter, geometri och färger. Mina känslor för mode är ambivalenta. Branschen har en tråkig baksida med taskiga värderingar. Jag kan bli ledsen över att det basuneras ut budskap som syftar till att göra oss missnöjda med oss själva och uppmuntrar oss att konsumera för att bli mer ”rätt.” Samtidigt känner jag att kläder kan hjälpa mig understryka min personlighet. Det är en uttrycksform och det tycker jag är roligt. Det är även spännande att studera andra, både dem som är mycket medvetna om sig själva och andra som inte är det.

Jag följer en sida som heter Make it Last som handlar om hållbar livsstil med fokus på mode. Ämnena skiftar från klädvård, tips plagg som finns på tradera, maträtter och mycket mer.

En snygg blogg  som jag följer med fokus på livsstil heter Lugn och Fin och drivs av Louise Stigell. Bloggen är personlig med tankeväckande inlägg. Så här beskriver hon sin blogg:
På lugnochfin skriver jag om känslor, kreativitet, soloprenörskap, mindfulness, vego och ekologisk livsstil.
Och allt annat som fångar mitt intresse, vilket saker och ting ofta gör.”

Annonser

9 tankar om “Hållbart mode och livsstil

 1. Tillhör nog gruppen ”andra som inte gör det” min blivende fru suckar i bland och säger, ”Du kan inte ha det där på dig”
  jag har ingen koll på det där om det går ihop eller inte. Huvudsak att det är rent och helt. 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Jag tycker likadant när det gäller kläder. Det viktigaste är att klä sig som passar till ens personlighet och inte det som är trändigt. Jag gillar kvinnor som kan kombinera det trändiga med egna ideer. Jag har däremot lite svårt med second hand. Det kommer kanske från den tiden när barna var små och då föreslog några att kolla begagnat. Jag gick in en sån butik en gång och vände direkt i dörren. No way! Tänkte jag. Och så blev det. Inte ens vintage är lockande för mig.

  Gillad av 1 person

 3. Jag älskade att se på Project Runway i flera år, men så la TV3 det på dåliga tider och fler och fler olika varianter av programmet dök upp. Nu känns idén sliten och trött och jag har inte sett något helt avsnitt på några år. Det kul var just kreativiteten! Helt vansinniga uppdrag ett par gånger! Vackra och intressanta kläder! Och många udda personligheter! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s