Idéer / läsa

Fyra saker en ledig författar-wannabe gör

promenad

 

  1. Promenerar. Det kickar igång min hjärna, problemlösningsfunktionen. Nya intryck, lägga märke till nya saker, detaljer i miljön.
  2. Träffar vänner. Och lyssnar. Lär mig något nytt, hittar en ny infallsvinkel. Bara att vara med människor jag tycker om är en lyx.
  3. Läser och och njuter av att kunna läsa långt in på natten. Känna ögonen svida men ändå fortsätta utan att fundera på vad som händer imorgon.
  4. Skriver brev/mejl till kompisar, dagbok, dikter, anteckningar på mobilen och några utkast på inledningar till noveller. Skickade in bidrag till två skrivtävlingar (kolla in Ylwa Karlsson som listar aktuella skrivtävlingar, hon är superduktig på att uppdatera listan). En dikttävling och en skönlitterär tävling som gick ut på att skriva en intresseväckande inledning på tjugofem ord. Jag skickade in en krönika till en tidning och fick ett ”tack, men ingen plats för den just nu.” Men jag kan ju inte ge mig för det.

 

 

PS: Böcker jag läste under ledigheten och som jag varmt rekommenderar:

  • Dora Bruder  av Patrick Modiano. En kort roman som bygger på att Modiano 1988 råkar se en notis i en tidning från 1941 där Dora Bruder anmäls saknad av sina föräldrar. Han fastnar i sina funderingar kring hennes öde och under tio år söker han efter ledtrådar från hennes liv och rekonstruerar hennes liv utifrån vad han lyckas ta reda på. Det är en lågintensiv spännande roman, där författaren är detektiven.
  • Katarina Blums förlorade heder av Heinrich Böll. Med drastisk humor och ironi slår Böll an en sträng som ständigt är aktuell. En tankeväckande roman om gränsen mellan privat och offentligt, där Katarina Blum vanäras i pressen men vägrar klä sig i offerdräkt.
Annonser

6 tankar om “Fyra saker en ledig författar-wannabe gör

  1. Heinrich Böll är en författare som jag också läst i min ungdoms dagar. Mycket att hämta där! Litteratur när det är som bäst, har något att säga till läsaren.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s