Idéer / Inspiration

Skriv en roman på 30 dagar – trams?

FontCandy_edited

Det finns en sammanslutning som vuxit till att bli en ganska stor skara. De kallar sig NaNoWrimo, vilket står för National Novel Writing month. Startade vad jag förstår i USA och har spritt sig världen över. Senaste tillfället ägde rum i november 2015 och man skaffar sig en profil och registrerar sig på http://nanowrimo.org/
Genom sajten får man uppmuntran och hjälp att hålla tempo.

Är det möjligt undrade jag? Kolla på klippet av Ann Ljungberg där hon guidar dig genom arbetet. Det verkar inte helt omöjligt.

 

PS. Vad gäller #blogg100 har jag skrivit 15 inlägg och lyckats med ett inlägg om dagen hittills. Dock ganska tunna inlägg och jag är inte säker på att kvantitet är att föredra framför kvalitet. Men jag är tyvärr för mycket tävlingsmänniska för att lägga ner nu…

Annonser

3 tankar om “Skriv en roman på 30 dagar – trams?

  1. Jag tror att man kan skriva en roman på 30 dagar. Den kan nog till och med bli riktigt bra! Jag tror att många skjuter upp och väntar på rätt tillfälle att skriva och det kommer sällan av sig själv … I alla fall så kan man få klart ett råmanus som man kan arbeta vidare med. Kvantitet och kvalité står inte nödvändigtvis mot varandra! Men det krävs ett hårt tempo att klara av det på bara en månad! 🙂

    Gilla

    • Ja, precis så tror jag också att det är – förut väntade jag på ”inspirationen” men det går liksom inte att vänta, den kommer ju när man skriver. Dessutom kan kraven på att det man ska skriva bli ett hinder – då är det bra att fulskriva och räkna ord tänker jag. Jag är väldigt nyfiken på detta, får se om jag gör ett försök!

      Gilla

  2. Pingback: Skrivarplaner | Book Birth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s