Idéer / Inspiration / Reflektion

Iaktta

stopp

Från att jag var sexton år arbetade jag under ca tio år extra som serveringspersonal/servitris. Rollen att vara i kulisserna och kunna iaktta är något jag älskar. Jag såg mycket.
När jag arbetade på en italiensk krog brukade en kvinna i oljerock som hade två irländska settrar gå förbi krogen varje dag. Hennes hållning var rak, hundarna väldresserade och det fanns något outtalat sorgligt med henne. Senare såg jag ett reportage där hon berättade att hennes man försvann när hans flygplan störtade i Afrika. Han var ännu inte återfunnen.

En annan gång när jag var frukostvärdinna på ett flådigt hotell, hade ett entourage och gäster till ett par som skulle gifta sig, bokat upp hela hotellet. I frukostsalen tjattrades det friskt på italienska, bruden som var modell och hade flera väninnor som också var pinnsmala tömde frukostbuffén på grapefrukt och melon. Den stadiga delen av frukosten med ägg och bacon låg orörd kvar och frotterade sig i sitt eget os.

Mest fascinerad blir jag av människor som vittnar om något bortom yta. Det finns en kvinna som bor alldeles i närheten, som har långa svarta kappor, en air av elegans. Finns inga sprickor i hennes uppenbarelse, till och med när hon handlar på snabbköpet är hon oklanderlig.  Det triggar min fantasi. Love it!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s