Inspiration / Reflektion

Rynkiga ansikten mer intressanta

IMG_1191

Pattie Smith -love her!

En av de mera udda kurserna jag gått är musikaliskt porträttmåleri. Jag ville gå en kurs i målande med en god vän och det fanns bara platser kvar på den kursen. Jag kan varmt rekommendera att hoppa in i sammanhang där man inte varit tidigare.

På kursen lärde jag mig att:

  • studera ansikten, formen, skuggor
  •  rynkiga ansikten är vackra och mer spännande än släta
  • det är harmoniskt att teckna till klassisk musik

Men jag måste medge att de största vinsterna var snacket på fikat då modellerna berättade om sina liv. Alla pensionärer. Gulliga Ruth hade varit taxichaufför och gillat köra på natten för då kunde hon ”köra plattan i mattan”. (Inget man kunde föreställa sig där hon satt och såg blid och vänlig ut i sin blommiga klänning när vi tecknade). Ralf hade haft butik i Vasastan och blivit rånad två gånger.

Vid ett av målningstillfällena kom jag lite för tidigt och då kom jag på Ralf när han klädde av sig. Generad gick jag ut från lektionssalen. När läraren kom utropade han. ”Neejmen Ralf, det är porträttmåleri idag, krokin är på måndagar!”

Annonser

4 tankar om “Rynkiga ansikten mer intressanta

  1. Haha, det var verkligen en underbar kurs. Inte minst läraren som i sin kufiska uppenbarelse ändå var så pedagogisk o levererade kritik så att man nästan trodde det var beröm. Eller de andra kursdeltagarna som målade allt utom porträtt….

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s