Reflektion

Vad är egentligen viktigt?

fjällen

För en tid sedan läste jag om en amerikansk föreläsare som roade sig med att fråga sina studenter följande fråga:

”Om du låg på din dödsbädd och fick förmågan att resa tillbaka till ditt jag idag, vilket råd skulle du ge dig själv?”

Min första tanke är att inte skjuta upp saker som jag tycker om att göra, som att skriva. Och att ge skrivandet plats.
Om jag hoppar tillbaka till den amerikanske föreläsaren; han sökte reda på en studie där man faktiskt frågade människor som befann sig i slutskedet vad de genom livet tyckt varit viktigast. Den gemensamma nämnaren var att prioritera vänner och familj. Det är då jag inser att jag ibland glömmer vårda det jag tar för givet. Det är dumt. Ändring på det.

Det geografiska läget just nu är fjällen och jag är supertrött efter en hel dag utomhus.

När det gäller mitt skrivprojekt funderar jag på att göra Felicia äldre. Vad skulle hända om hon var sexton år?
Jag tycker det är svårt att skildra en elvaårings perspektiv. Känner tyvärr inte så många elvaåringar och har därmed svårt att stämma av deras nivå. Därför skulle det kunna vara en trygg väg att göra henne äldre. Relationen med henne farmor blir då helt annorlunda, vilket är något jag får fundera på.

Annonser

3 tankar om “Vad är egentligen viktigt?

  1. Ja, RV, det finns val i livet som är svårt men det gör livet värt att leva. Att vårda familj och vänner är viktigt vi vet inte något om framtiden, pass på medan tids är. När barnen är små kan de vara för mycket men jag skulle ge ett år av mitt liv om jag skulle kunna krama om mina när de var små och än en gång bedyra hur mycket jag älskar dem!

    Du har gjort ett bra jobb med Felicia hittills men om det känns bättre att göra henne äldre, har du din frihet somförfattare att ändra på det. Förresten har du bestämt om farmor lever när boken är slut? Du behöver inte ange vad du bestämt. Eller kommer det att växa fram med storyn?

    Njut av semestern! Glöm inte ta många vackra vinterbilder!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s