Okategoriserade / Reflektion / Skriva

De där löftena

Idag gjorde jag flera saker som jag borde göra oftare.  Spela fotboll i gummistövlar och skratta. Träffa en god vän som jag träffar alldeles för sällan. En vän som är som ett sådant där ess i ärmen som man glömmer bort att man har. Så städar man en bokhylla och hittar en magnet med motiv på en mexikansk bandit.  En magnet som jag fick av Pia. Ett sms. Och en promenad som lämnade en efterklang av välbefinnande. Det borde jag göra oftare.

Som vanligt drabbas jag av tvångstankar kring självrannsakan i dessa tider. Hur jag än gör, försöker avstå från frestelsen att skriva nyårslöften, kan jag inte låta bli. Jag kan inte heller låta bli att läsa precis varenda tidningsspalt om nyårslöften. Som att de fungerar, om de är välgenomtänkta, men att de inte fungerar om de formuleras i grumligt tillstånd strax innan tolvslaget.

Så nu ger jag mig hän.

  • Jag ska – så fort jag tänker något bra om någon, säga det till vederbörande (oavsett om jag känner dem eller inte).
  • Jag ska utmana mig själv och göra minst tio nya saker som jag aldrig gjort förut.
  • Jag ska ta hand om de kompisar jag har. Höra av mig.

När det gäller skrivandet:

  • Schemalägga skrivtiden och inte tulla på den.
  • Stänga av internet när jag skriver.
  • Skaffa en skrivmentor (tar gärna tips på denna – om någon har ett bra namn),

Gott nytt!

Drar några länkar här till andra sidor på bloggen.

Mer om bilderboken, ”Kostymer” här
Mer om mitt romanprojekt ”Att ångra är att slösa tid” här
Mer om mig, bloggen och mina kumpaner här

Marocko 151

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s