Att ångra är att slösa tid / Skriva

Böcker !

 

bok

Fick världens bästa julklappar! Tack !

Om man håller sig i solen av Johanna Ekström

Johanna Ekström är dotter till Per Wästberg som skrivit ”Halva Kungariket”. En bok som förtrollade mig som sjuttonåring på en tågluff i Italien. Tågets rytmiska ljud, kvällningen utanför fönstret. Med trygga tunga berg och en himmel i brinnande skymning. Till det, Wästbergs reseskildring och varsamt tecknade kärlekshistoria gjorde lässtunden till något jag bär med mig för alltid.
Nåväl, Johanna Ekström har skrivit en bok om sin uppväxt. Om en uppväxt i ett fint och beläst hem, där yta är viktigt. När jag läste om boken blev jag först orolig för att den skulle ändra min bild av Per Wästberg. Sedan började jag fundera, måste jag verkligen gilla författaren som person för att tycka om hans alster? Svaret är nej.
Det som lockar mig mest med Johanna Ekströms bok är nog skildringen av en sfär, överklass, som är avlägsen för mig.

 

En av sover av Josefine Klougart

Klougart har en stil som återfinns i gränslandet mellan poesi och prosa. De som har läst ”En av oss sover” verkar ha blivit berörda på djupet. Vackert, skimrande, och går rakt in i hjärtat är formuleringar som använts för att beskriva den.
Att lyckas skriva något som berör är något jag själv strävar efter  (ja, det vill väl i och för sig alla som skriver?). Ser fram emot att bli inspirerad.

 

Mästaren och Martagrita av Michail Bulgakov

Ett boktips från världens bästa Anna-Klara (som gör bilderna till bilderboken för vuxna, Kostymer som jag skrivit och också bloggar om)! Surrealistisk, underhållande med tung botten (boken inte min Anna-Klara). Ser fram emot att läsa ! En stil som passar mig!

 

Elenor & Pak av Rainbow Rowell

Vägar korsas mellan två ungdomar i tonåren. Powell ska vara duktig på att teckna verklighetstrogna personer och på att beskriva hur det känns att bli kär som tonåring.
Kanske hittar jag en fin ton att inspireras av?  Vill hitta en finstämd och ej glättig ton till Matildes första möte med Per (Matildes kärlek i livet). För tillfället äger första mötet rum i Amerika när hon nyss slagit igenom som pianist på 1920-talet.

 

Mitt eget bokprojekt: Att ångra är att slösa tid

Just nu korrläser jag de tio första kapitlen (det är så många jag skrivit) och stryker (mest) och skriver om.
Fick superbra tips av en skrivande vän som ska hjälpa mig att karva ut personligheten på Felicias pappa, att fokusera på hans relation till sin mor Matilde – de har ju klart speciella band (Han är  faderlös och tvingas följa med på alla hennes turnéer under sin uppväxt).
Intressant är också att, en person som jag inte alls tänkt ska vara viktig för handlingen faktiskt gått hem hos fem olika personer som lämnat feedback på mina texter. Det är husan Britt, som lite försiktigt underlättar för Felicia. Britt är knappast med, men ändå fastnar hon hos läsarna. Kanske något att ta vara på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s