Att ångra är att slösa tid

Konsert, hjälte och synopsis

Tillbaka till vardagen. Ekot från konserten lever dock kvar hos mig. Hela mitt sinne, hela min kropp var uppfylld av musiken, känslor lätta som maskrosens fröfjun i vinden. Rytmen blev en del av mitt väsen. Musiken svämmade ut från scen, ut i publiken och enade oss i stunden.
Dessa nittio minuter tillhör de där stunderna i mitt liv som jag vill konservera. Som jag önskade att jag kunde hälla över i en förgylld liten flaska och hänga i en silverkedja runt halsen och bevara till stunder när den egna energin inte räcker till.  En av låtarna; Believe.

IMG_1309

Jag upptäckte Mumford & Sons genom en av mina vardagshjältar. Det var när jag tränade inför ett marathon som jag körde spinning för att få variation. Då råkade jag på Laura, spinningledare. Hon är amerikanska, skönt, ärligt utåtriktad. Hon spred glädje med den charmiga amerikanska accenten och hon peppade oss, dansade mellan cyklarna, fyllde på vattenflaskor eller servade med papper vid de tuffaste passagerna.
Laura varierade musik ofta, hon spelade allt från opera, internationell musik, till tung hiphop. Och en dag spelade hon Mumford & sons and I was hooked.

 

Nu om skrivandet. Jag har skrivit en synopsis för att samla min berättelse. Det är en sammanfattning i löpande text av romanen och jag tycker att det fungerar fint att göra detta emellanåt. (Jag har gjort det tre gånger på 1,5 år).
För mig blir det tydligare om det finns brist viktiga händelser när jag försöker sammanfatta berättelsen.
Synopsis för mig handlar om att hitta de dramatiska höjdpunkterna och se om jag kan mejsla ut en röd tråd. En dramatisk höjdpunkt är när något händer som gör att livet/omständigheter förändras oåterkalleligt.
I min synopsis denna gång skrev jag mellanrubriker i den löpande texten.

Här har jag klippt ut rubrikerna ur Matildes liv (jag har gjort en likadan för Felicia som jag följer under ett år i hennes liv):

  1. Deauville, Frankrike, 1899 Brytpunkten, Matilde nio år tar kommandot över sitt liv
  2. Monsieur Arnod – ett möte som kastar livet i ny riktning
  3. Första världskriget bryter ut – sorgen att förlora Arnod och glädjen att erövra världen
  4. Matilde får en son, Harry
  5. Matilde blir utfryst ur (sin son) Harrys familj
  6. Matilde blir farmor (Felicia föds) och får veta det ryktesvägen
  7. Matilde blir änka
  8. Matilde deprimerad, tvingas flytta in hos Harry (sin son)
  9. Matilde lär känna sitt barnbarn Felicia
  10. Matilde dör
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s