Att ångra är att slösa tid

På resande fot

Vilken stad tänker du på när du hör: Baile Átha Cliath vilket enligt Berlitz guidebok betyder ungefär ”hindret vid vadstället” ?
Rätt svar: Dublin.
När jag traskade runt idag och tänkte på stadens begynnelse, och dess namn var det svårt att inte förundras. (Jag försökte förställa mig hur människorna vadade och inte visste vad de skulle prata om och så lite ”how about doing some business? I’ll give you my guiness if you give me your hat och på den vägen var det. Och ur detta växte handeln och blev till ändlöst glitter som drunknar i julmusik på shoppingstråket Grafton street december 2015.)
Jag har hört det sägas att Dublin är Europas mest litterära stad, med tre nobelpristagare (Shaw, Beckett och Seamus Heany som gjorde sig omaket att dö i Dublin).
På resan hit läste jag om Samuel Beckett, om honom stod det att han kallade nobelpriset för that annual joke och jag tänker att svenska akademin kanske har lite humor trots allt – och gav honom priset för att ge honom en lite mer nykter syn på sitt eget skrivande?
Jag hoppas stadens litterära air drabbar mig, trots att jag inte är här för att skriva. Jag är här för att kolla på rockpopfolkmusikbandet Mumford & Sons. Att låta deras medryckande toner dansa in i mitt sinne och trycka ut all stress så att snillighet kan ta plats.

När det gäller manusprojektet ska jag nu försöka lära känna Felicia (en av huvudpersonerna) bättre. Jag ska skriva dagbok i hennes namn för att komma in i hennes huvud (och nu tänker jag på filmen I huvudet på John Malkovich- en film som nötte ut mig till sömn, men jag hoppas dagbokskrivningen ska gå bättre). Ska prova det under en veckas tid. Återkommer om hur detta gick så småningom!

Och en bild: Dublin in the evning

dublin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s