Idéer

Hitta flytet i skrivandet

 

Det svåra med att skriva är att hitta tiden och att systematisera skrivtiden. Ta sig igenom surret, motstå frestelsen att slösurfa, att förlora sig i en bra serie. Tidigare hade jag en tendens till att spara skrivandet till sist, det jag älskar mest fick alltså den sunkigaste tiden på mitt dygn. Det fick de där aströtta tjugo minuterna efter att jag lagat mat, diskat, betalat räkningar och kollat flådiga sjalar på net-a-porter.

Läste ett citat:

”I only write when I am inspired. Fortunately I am inspired at nine o’clock every morning.”

Citatet fick mig att inse att; Ju mer jag tvingar mig själv att ta tiden för mitt mest älskade intresse desto mer inser jag vad inspiration är. Det är att man kastar ur sig ett råmaterial, ser dess svagheter, karvar i det och då kommer dem, små snilleblixtar, som summerade blir inspiration.  (Så blir man uppfylld av det man gjort, lämnar det, och dagen därpå kommer ”bakfyllan”, ”det här var ju inte så himla bra” Mer om det det i annat inlägg!)

Nu försöker jag ge skrivande bättre valda stunder. Disken får stå, plocket får vänta. Lite socialt efter när man inte hänger med i snacket om serier – men desto bättre tillfällen att ställa frågor och låta någon annan glänsa. Detta med att lyssna eller lyfta någon ger en massa go glädje!

Kontentan. Om jag schemalägger mitt skrivande, skapar jag bättre förutsättningar för flyt och för inspiration.

collage

Annonser

4 tankar om “Hitta flytet i skrivandet

 1. Tjejen, du är riktigt bra! Du har djup som ingen kan ana. När och hur har du skaffat allt som du öser ur från din fantasivärld?

  Gilla

 2. Säkert väldigt sant som du skriver… Samtidigt, tack vare din blogg har jag nu ytterligare en sak jag gör innan jag kommer att faktiskt sätta mig ner och skriva själv…

  Gilla

  • Vad rar du är ! 🙂
   Ja, den där mystiska ledtiden utgör hinder i ca 90 % av fallen (för mig i alla fall).
   En av mina skrivarkompisar fixade en tidsinställning på att blockera sin webbläsare när hon skulle skriva (fungerade för henne). För egen del är internet bara en av många störningssändare i tillvaron…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s